Načini plačila, plačilni pogoji, krediti in plačila na obroke

Pri nakupih na enaA.com lahko izbirate med najširšo ponudbo varnih in ugodnih načinov plačila in kreditiranja.

NAKUP NA KREDIT (do 60 obrokov)
Izberete lahko hitri kredit, za katerega ne potrebujete sodelovanja s točno določeno banko ali kreditno kartico, ali pa nakup na obroke opravite s kartico Mastercard, Diners (slovenski uporabniki) ali Visa electron (samo komitenti Abanke z obročno kreditno kartico. Več o tem ...

PLAČILO S PREDHODNIM NAKAZILOM
Naročeno blago lahko preko vaše spletne banke plačate z nakazilom na naš TR račun št. SI56 6100 0001 4035 568 pri Delavska hranilnica d.d. Plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega sporočila ali predračuna potem, ko oddate naročilo. Pri plačilu obvezno navedite točen sklic in nam tako omogočite, da informacijo o plačilu avtomatično prenesemo v naš informacijski sistem. S tem si boste zagotovili hitrejšo izvedbo. Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun. Prosimo, da upoštevate, da prejeta naročila izvajamo po vrstnem redu prejetih plačil na naš račun, tako da se lahko stanje zaloge v času prejema vašega plačila razlikuje od stanja zalog v času oddaje naročila.

PLAČILO PO POVZETJU
Kupnino za naročila po povzetju lahko plačate z gotovino.
Pri plačilih nad 1.000,00 € mora izvajalec plačilnega prometa preveriti vaše podatke. Na podlagi osebnega dokumenta je potrebno na hrbtno stran posebne položnice zabeležiti podatke, ki so potrebni ob vnosu položnice v računalnik, in sicer: vrsto dokumenta, številko osebnega dokumenta, kraj izdaje osebnega dokumenta in državo izdaje osebnega dokumenta. Pri plačilih nad 15.000,00 € je potrebno v računalnik vnesti še: kraj rojstva, datum rojstva in davčno številko.
Pridržujemo si pravico, da ta način plačila omogočimo le rednim strankam. Vkolikor pošiljke ne boste prevzeli in jo bo dostavna služba vrnila na naše stroške k nam, vam bomo zaračunali stroške v višini 10,00 €.

PLAČILO S KREDITNO ALI PLAČILNO KARTICO NA DALJAVO
Naročeno blago lahko varno plačate s kreditno oz. plačilno kartico (MasterCard, Diners, Visa, Visa Electron, Maestro) ob oddaji naročila preko spleta. Plačnik mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik kreditne kartice. V primerih, ko imetnik kartice ni državljan Slovenije ali pa uporablja kreditno kartico, ki ni bila izdana v Sloveniji ter v primerih, ko prejemnik in plačnik nista isti osebi, si pridržujemo pravico do dodatnega preverjanja identitete plačnika in prejema pisne izjave preko e-pošte ali telefaksa, da plačnik soglaša s plačilom naročenega blaga.
Nakup z Maestro kartico lahko opravite le, če vaša banka dovoljuje spletne nakupe.

PLAČILO S PAYPAL
Paypal velja za najvarnejše plačilno sredstvo na spletu.

PLAČILO Z GOTOVINO OB PREVZEMU na Savska 3a, Ljubljana
Naročilo oddate preko spleta in ob prevzemu plačate z gotovino, plačilno kartico BA/Maestro, debetno Maestro ali debetno Visa electron kartico, kreditno kartico Mastercard, Diners ali Visa. Ko bo naročeno blago pripravljeno za prevzem, boste prejeli obvestilo preko e-pošte. Blago lahko potem prevzamete in plačate najkasneje v treh delovnih dneh.

Pozor:

  • pri naročilih s plačilom z gotovino na mestu prevzema morajo pravne in druge osebe, samostojni podjetniki posamezniki, posamezniki, ki samostojno opravljajo dejavnost, upravni in drugi državni organi, organi samoupravnih lokalnih skupnosti in nosilci javnih pooblastil upoštevati, da lahko na tak način izvedejo le plačila v zneskih do 420 €. Priporočamo, da v ostalih primerih uporabite plačilo s predhodnim nakazilom ali plačilo s kreditno ali plačilno kartico.
  • pridržujemo si pravico, da ta način plačila omogočimo le rednim strankam.

PLAČILO PO RAČUNU (samo pravne osebe)
Nakup s plačilom po računu v dogovorjenem roku omogočamo dolgoročnim partnerjem Gambit trade d.o.o. ter organizacijam javne in lokalne uprave, ki se izkažejo kot redni plačniki. Rok plačila teče od dneva odpreme pošiljke.

PLAČILO PO RAČUNU V 3 ALI 6 MESEČNIH OBROKIH (samo pravne osebe)
Nakup s plačilom po računu v 3 ali 6 mesečnih obrokih omogočamo podjetjem, dolgoročnim partnerjem ter ogranizacijam javne in lokalne uprave, ki redno poravnavajo svoje obveznosti (več o tem ...)

NAKAZILA IZ TUJINE
Nakazilo preko bank izven Slovenije izvedite z reguliranim čezmejnim plačilom SEPA. Ob nakazilu izpolnite IBAN in BIC. Izberite opcijo, da kot nalogodajalec krijete vse stroške. V nobenem primeru ne uporabljajte opcije SHA, ki pomeni da si prejemnik in nalogodajalec delita stroške. V tem primeru bomo namreč prejeli nižji znesek in vaša kupnina ne bo poravnana.

IBAN : SI56 6100 0001 4035 568
BIC/SWIFT koda: HDELSI22
BANK NAME: Delavska hranilnica d.d. Ljubljana, Miklošičeva 5, 1000 Ljubljana