Splošni pogoji poslovanja

Kupcem omogočamo pregled, primerjavo in nakup največjega števila izdelkov (okrog 300.000) , storitev in darilnih bonov za osebne ter družinske nakupe in podjetja v Sloveniji.

Skrbimo za čudovite vsebine, vrhunsko ponudbo, najboljšo uporabniško izkušnjo in visoko kakovost storitev.

Skrbno pazimo tudi na cene, zato smo najugodnejši dobavitelj za podjetja, javno upravo in osebne nakupe.

Vaša naročila bomo dostavili na vaš naslov ali drugo lokacijo po vaši izbiri. Če želite, jih lahko tudi osebno prevzamete pri nas.

Splošne in ostale pogoje poslovanja kot upravitelj določa Gambit trade d.o.o., ki izdelke in darilne bone partnerjev - ponudnikov na portalu enaA.com prodaja v svojem imenu in za svoj račun.

Za največje zadovoljstvo naših kupcev skrbimo predvsem s:

 • skrbnim in ažurnim vnosom točnih informacij o naši ponudbi
 • skrbjo za tehnično in pravno varnost naših obiskovalcev in kupcev
 • varovanjem osebnih podatkov
 • posebnim posluhom za potrebe naših kupcev in prizadevanjem za reševanje težav, nesporazumov in zapletov
 • razpoložljivostjo za dodatna pojasnila ter pomoč tako pred nakupom, med nakupom in v času po nakupu.

Slike izdelkov in ponudb so simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

NAJBOLJ ISKANE POVEZAVE

Pogoji
Skupnost
Storitve

NEKAJ JE NAROBE

Za vse skrbijo računalniki. No ja :)  Na srečo je tu še ekipa prijaznih deklet in fantov, ki znamo prisluhniti, ko potrebujete pomoč ali nasvet. Kontaktirajte nas!

REGISTRIRANI UPORABNIKI - ČLANI

Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja ali organizacije. Če potrebujete, lahko z različnimi ali istim e-naslovom odprete dva ali več enaA računov. Če želite imeti dva ali več uporabniških računov z istim e-naslovom, za vsaj račun izberite geslo, ki se razlikuje od vseh drugih.

Gesla so tajna in znana le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojne podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Prosimo, da vašega enaA uporabniškega računa za osebno uporabo ne uporabljate za naročila pravnih oseb! V tem primeru odprite nov račun še za pravno osebo.

UGODNOSTI ZA REGISTRIRANE UPORABNIKE

Registrirani uporabniki lahko:

 • kupujejo pod najugodnejšimi pogoji
 • prejemajo brezplačno e-revije, če se odločijo za naročilo
 • sooblikujejo vsebine na enaA, izmenjujejo ocene in mnenja o izdelkih ter zato prejmejo točke zvestobe
 • sodelujejo v nagradnih igrah

Posebni popusti, brezplačne dostave in druge ugodnosti prenehajo veljati najkasneje eno leto po zadnjem nakupu, vkolikor ni drugače določeno.

NAJBOLJŠI DOBAVITELJI ZA PODJETJA IN ORGANIZACIJE

Preverite, kako lahko z nami znižate stroške in izboljšate nabavo!

Registrirani uporabnik, ki odpre enaA račun za podjetje, organizacijo ali drugo pravno osebo, z registracijo izjavlja, da je v imenu te pravne osebe pooblaščen za sprejem teh pogojev in lahko na enaA naroča, kupuje ter za naročanje in kupovanje preko EnaA pooblašča tudi druge predstavnike te pravne osebe.

Pogoji, ki jih imajo podjetja ter organizacije in ustanove državne uprave, lokalne uprave, javnega šolstva in javnega zdravstva sklenjene z Gambit trade d.o.o. za nakupe preko enaA.com ne veljajo, razen če je to izrecno dogovorjeno in navedeno. Komercialne pogoje (daljši plačilni rok, višji popust, limit in podobno), ki presegajo objavljene splošne pogoje lahko upoštevajoč realizirani in predvideni obseg poslov dogovorita s posebno pogodbo v pisni obliki.

Prodajalec si pridržuje pravico, da zavrne naročilo kupca v primerih, ko kupec zamuja s plačili računov za naročeno blago in zamudne obresti. Kupec v času ukinitve odprtega računa lahko kupuje pod istimi pogoji s plačilom 100% avansa za vsako naročilo posebej.

Prodajalec lahko kupcu trajno ali začasno onemogoči naročanje in kupovanje preko EnaA za podjetja brez odpovednega roka v naslednjih primerih:
        • če kupec najmanj trikrat zapored zamuja s plačili
        • če kupec pride v stečajni postopek ali postopek likvidacije ali postane kako drugače plačilno nesposoben;
        • če kupec ne deluje skladno s temi pogoji;
        • če kupec v roku enega leta po registraciji ne opravi nobenega prometa z Gambit trade;
        • če kupec izda ali omogoči izdajo poslovne skrivnosti (dogovorjeni popusti, kopiranje objavljenih materialov

SPLOŠNI POGOJI

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Fizična oseba je izključno tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

Kupec z registracijo potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo upravitelj objavil na teh straneh.

Gambit trade in fizične osebe medsebojne obveznosti urejajo s temi splošnimi pogoji in Zakonom o varstvu potrošnikov.Za pravne in fizične osebe, ki opravljajo pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov le v primerih, ko je to posebej navedeno v samem zakonu.

KOMERCIALNI POGOJI

Na enaA.com objavljamo cene (brez posebnih oznak) ter priporočene cene. Cene brez posebnih oznak veljajo za spletne nakupe ter nakupe registriranih uporabnikov. Objavljene priporočene cene veljajo za neregistirane uporabnike enaA.com ob osebnem nakupu na našem izdajnem mestu v Ljubljani. Priporočamo, da se pred nakupom registrirate oziroma za pomoč pri registraciji ob nakupu zaprosite prodajalca. Ceneje bo!

Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Za posamezne nakupe veljajo cene v trenutku oddaje naročila. Predračuni veljajo 3 dni vkolikor ni posebej dogovorjeno drugače.

Ugodne ponudbe, razprodaje, akcije veljajo do prodaje zadnjega izdelka oziroma najdalj do navedenega roka.

Vse cene veljajo za en (1) kos in vključujejo DDV, če ni drugače navedeno.

Pri vsakem nakupu je mogoče uveljaviti le en popust. Pri izdelkih z oznako "Garancija za najnižjo ceno" ni mogoče uveljavljati nobenih popustov. Pri teh izdelkih smo v oblikovali najboljšo prodajno ceno za vse kupce, ne glede na to ali razpolagajo s kodami za popust ali pa so upravičeni do dodatnih ugodnosti, tako da ni mogoče opraviti nakupa z nižjo ceno od navedene.

Izberite način plačila, ki vam najbolj odgovarja. Več o načinih plačila in nakupih na obroke.

NAKUPI Z UVELJAVLJANJEM OPROSTITVE PLAČILA DDV

Več o nakupih z uveljavljanjem neposredne oprostitve plačila DDV v Sloveniji.

ODSTOP OD POGODBE, REKLAMACIJE IN GARANCIJA

Fizične osebe, ki sklenejo pogodbo na daljavo skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov, imajo pravico da v zakonskem roku odstopijo od pogodbe, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Več o odstopu od pogodbe, postopku vračila izdelkov, reklamacijah ter uveljavljanju pravic v primeru okvare v garanciji ali stvarne napake tukaj.

NAROČANJE - SKLEPANJE POGODBE NA DALJAVO

Pogodbe so sklenjene v slovenskem jeziku. Hranimo jih v elektronski obliki na sedežu podjetja. Kupci lahko zahtevajo kopijo v .pdf formatu preko našega kontaknega naslova. Za kopije pogodb (računov, dobavnic), ki so starejše od dveh let, lahko zaračunamo strošek izdaje.
Sprejeta naročila obravnavamo kot nepreklicna. Kupec lahko brez dodatnih obveznosti naročilo prekliče v času od izdaje naročila do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo v izvedbi.

IZVEDBA ALI ZAVRNITEV NAROČILA

Gambit trade bo z aktivnostmi potrebnimi za izvedbo sprejetih naročil pričel v najkrajšem možnem času. O začetku izvedbe vašega naročila vas bomo obvestili s sporočilom na vaš elektronski naslov.

V primeru, ko pride do očitne napake v ceni, rokih ali bistvenih lastnostih izdelka lahko Gambit trade sklenitev pogodbe zavrne oziroma od pogodbe odstopi. Prosimo, da upoštevate, da čeprav se po najboljših močeh trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost objavljenih podatkov, lahko zaradi hitrih sprememb lastnosti artiklov, razpoložljivosti zalog, rokov dobave ali cen, le teh ne uspemo dovolj hitro osvežiti.

MONTAŽA, SERVIS IN POMOČ UPORABNIKOM

Pri nas kupljeno belo tehniko, klimatske in podobne naprave ponujjamo tudi skupaj z montažo. Po potrebi pa bomo prisluhnili tudi kakršnikoli posebni želji. Več o tem ....

KAM S STARO ELEKTRIČNO IN ELEKTRONSKO OPREMO

Ob nakupu novega električnega izdelka lahko starega v eno izmed zbiralnic odpelje tudi naša dostavna služba. Pri izdelkih, pri katerih to storitev omogočamo, lahko to možnost izberete pod gumbom "dodaj v voziček".

Odpadno opremo lahko sami brezplačno oddate v eni izmed zbiralnic ali v okviru akcije zbiranja kosovnih odpadkov na vaši lokaciji.

PRODAJA VINA IN ALKOHOLNIH PIJAČ

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju! Vina in drugih alkoholnih pijač ne prodajamo mladoletnim osebam. Z oddajo naročila soglašate, da lahko kadarkoli do oddaje naročila preverimo vašo starost in vam v primeru, da niste polnoletni, naročila ne predamo.

NAGRADNE IGRE

Pogoji sodelovanja v posamezni nagradni igri so določeni na straneh posamezne nagradne igre. Če ni drugače določeno pri tem veljajo naslednji splošni pogoji za nagradne igre.

UREDNIŠKA POLITIKA

Za vsebine skrbi uredništvo, dobavitelji in uporabniki, katerim omogočamo objavo video posnetkov, fotografij, tekstov in drugih vsebin ter njihovo ocenjevanje, komentiranje in razgovor o odprtih temah. Najbolj prizadevne uporabnike ter avtorje najbolj zanimivih komentarjev, ocen, fotografij in video predstavitev izdelkov tudi nagradimo. Več o tem tukaj.

Vsak uporablja vse storitve na lastno odgovornost in v celoti jamči za pravne ter stvarne napake na vsebini in zakonitost vsebine, ki jo posreduje ter je osebno odgovoren za posredovane ali objavljene informacije, mnenja, nasvete, izjave in druge podatke in gradiva.

Pošiljanje, predvajanje, nalaganje, povezovanje ali nakazovanje spolno napadalnih, pornografskih, žaljivih, nasilnih, grozilnih, rasističnih, netočnih, nelegalnih in drugače etično spornih vsebin oziroma vsebin, ki kršijo ali posegajo v avtorske, sorodne, osebnostne in druge zakonite in ustavne pravice tretjih oseb, ne glede na državljanstvo teh oseb in sicer v obliki izjav, datotek ali v kateri drugi obliki, ni dovoljeno.

Posredovanje ali javna objava podatkov ali vsebin, ki so zaščitene s pravicami industrijske lastnine, avtorskimi pravicami, osebnostnimi pravicami in drugimi pravicami tretjih oseb (pravico do zasebnosti in preprečitve javne objave osebnih podatkov), ni dovoljeno.

Uredništvo ne nadzoruje gradiva in podatkov, ki jih dobavitelji in uporabniki ali člani posredujejo na spletno mesto v okviru njegovih storitev, zato ne odgovarja za točnost vnesenih podatkov niti za kakršnokoli izgubo ali škodo, nastalo na podlagi teh podatkov ali zaradi njihove izgube. Uredništvo si pridržuje pravico nadzora in vpogleda v katerekoli podatke in gradiva, ki jih uporabnik ali član posreduje v okviru storitev spletnega mesta, ter pravico, da po svoji presoji izbriše, premakne ali spremeni katerokoli gradivo, ki po njegovem mnenju krši določila teh pogojev, vendar se k temu ne zavezuje. Dobavitelji, uporabniki in člani, ki posredujejo tovrstne podatke ali gradivo, so za kršitve odgovorni ne glede na poseg uredništva.

Vsak uporabnik se strinja, da bo morebitne kršitve pravil s strani drugih uporabnikov ali članov, ki posegajo v njegove pravice, poskušal rešiti sporazumno s povzročiteljem kršitve. V primeru, da kršitve ne bodo odpravljene, bo o njih obvestil uredništvo na naslov CRM@gambit.si. Ukrepali bomo izključno na osnovi prejema prijav, ki vključujejo izjavo prijavitelja:

 • da je pooblaščen za izdajo zahtevka, da je posredovana informacija točna in preverjena ter da pošiljatelj zanjo v celoti odgovarja;
 • da ima dobre razloge za trditev, da objave vsebine, ki je predmet prijave, ni dovolil ne lastnik avtorskih pravic, ne njegov predstavnik ali ustrezna agencija oziroma da za to objavo ne obstaja zakonska osnova;
 • da v celoti odgovarja za posledice umika ali spremembe zahtevanih vsebin.

Uredništvo se obvezuje, da bo na osnovi tako prejetih prijav vsebino zaznalo kot:

 • sporno,
 • ali kot vsebino, za katero avtor prispevka ni pridobil vseh pravic (avtorskih in sorodnih pravic izvajalcev) ali deležnikov v prispevku,
 • oziroma kot vsebino, ki je moralno ali kako drugače sporna,

ter objavo v najkrajšem možnem času umaknilo oziroma vsebino spremenilo skladno z zahtevo prijavitelja. V drugih primerih bo o prijavi obvestilo avtorja in vsebine umaknilo v dogovoru z njim.

Dobavitelj, uporabnik ali član se strinja, da uredništvo, lastnike spletnih strani, zaposlene, pogodbene sodelavce in druge pooblaščence odvezuje kakršnekoli odgovornosti za izgubo podatkov ali kakršnekoli druge težave ali nevšečnosti, ki jih utrpi zaradi lastne zlorabe storitev spletnega mesta ali zlorabe drugih uporabnikov. Uredništvo ali upravitelj prav tako nista odgovorna za kakršnokoli prekinitev delovanja storitve, ne glede na razlog.

Za spore, ki izhajajo iz uporabe storitev spletnega mesta, teh splošnih pogojev ter v zvezi z družbo Gambit trade d.o.o., se uporablja izključno pravo Republike Slovenije. Vse stranke dogovora, ne glede na njihovo dejansko geografsko lokacijo, nacionalno pripadnost ali povezanost, se strinjajo, da so v okviru te storitve vezane izključno s pravom Republike Slovenije. Za spore v zvezi s tem sporazumom ne veljajo določbe Konvencije ZN o pogodbah za mednarodno prodajo blaga. Za vse spore in pravne postopke v zvezi s tem sporazumom, uporabo storitve ter delovanjem storitve, je izključno pristojno sodišče v Ljubljani.

Upravitelj si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni pogoje dostopa do storitev članom in uporabnikom z veljavnostjo od objave spremembe dalje.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Vaši osebni podatki, njihovo zbiranje, uporaba ter varstvo osebnih podatkov predstavljajo neločljiv del Splošnih pogojev našega poslovanja in jih je mogoče v celoti tolmačiti le v povezavi z njimi. Priporočamo, da si preberete več o Varstvu osebnih podatkov.

Vašo elektronsko pošto bomo uporabili najmanj za posredovanje e-pošte v zvezi z oddanimi naročilo, kar vključuje tudi:

 • povabilo k sodelovanju v anketi (cca 7 dni po opravljenem nakupu)
 • zahvalo z obvestilom o zbranem številu točk in informacijo o iz tega izhajajočih ugodnostih

Pri komunikaciji z uporabniki uporabljamo tudi poseben program, ki skrbi, da se na enaA.com nič ne spregleda, pozabi ali morebiti naredi narobe. Program vam bo ustrezna obvestila poslal po potrebi.

Sprejem komercialnih sporočil lahko vsak uporabnik ureja sam v svojem profilu.

AVTORSKE PRAVICE

Objavljene vsebine in tehnologije so last Gambit trade d.o.o. Med avtorska dela sodijo predvsem vsi deli programske kode, vsa programska arhitekura in inžiniring, grafični elementi, slike, zvočno in slikovno gradivo ter drugi avtorski elementi, ki jih zaradi narave ni potrebno označevati z oznakami avtorsko zaščiteno. Zaščitena je tudi struktura, kot posamezne idejne rešitve. Vsakršno kopiranje, navajanje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje brez vednosti Gambit trade je prepovedano.

Dobavitelj ali uporabnik z objavo svojih vsebin dovoljuje Gambit trade d.o.o. ter vsem ostalim ogled teh vsebin brez omejitev v okviru javnih knjižnic, kategorij in ostalih funkcij portala ter e-posredovanje, posredovanje preko vmesnikov, uvrščanje na druge strani, komentiranje, ocenjevanje, reproduciranje teh materialov za nekomercialno oziroma osebno rabo.

DOVOLJENJE ZA UPORABO

Uporabniki lahko vsebine in storitve uporabljajo skladno z zgoraj navedenimi pogoji. Za druge oblike uporabe vsebin je potreben predhoden dogovor z upraviteljem.
Pri tem je izrecno prepovedano:

 • kraja ali kopiranje baze podatkov delno ali v celoti,
 • vsako kopiranje, distribuiranje, spreminjanje vsebin ali njihovo razširjanje na kakršenkoli drug način, razen kopiranja rezultatov za osebno uporabo,
 • spreminjanje ter vključevanje spletne strani v drugo spletno stran, prodaja ali nadgradnja dela ali spletne strani v celoti,
 • posnemanje in izvajanje dejavnosti, ki bi škodovale ugledu, delovanju in/ali uporabi spletne strani in/ali upravitelja,
 • uporaba avtomatskih poizvedb oziroma uporaba avtomatiziranih sredstev (kot so žetveni programi, roboti, pajki ali strgala), ki avtomatsko pridobivajo podatke s spletne strani ali na drugačen način avtomatsko posegajo ali komunicirajo s spletno stranjo, razen za spletne iskalnike Najdi.si, Google, Yahoo in Bing,
 • uporaba računalniških kod, škodljivih programov ali česar koli, kar bi lahko motilo, onesposobilo ali škodovalo tej storitvi, ponudniku storitve ter njegovi programski in strojni opremi
 • ter uporaba storitve, ki je v nasprotju z veljavno zakonodajo in javnim redom,

SKLADNOST Z ZAKONODAJO

Pri pripravi teh pogojev smo upoštevali predvsem Zakon o varstvu potrošnikov, Zakon o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami, Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Zakon o varstvu osebnih podatkov in Zakon o elektronskih komunikacijah. V primeru nejasnosti in v primerih, ki jih v teh pogojih nismo navedli posebej veljajo določbe v navedenih zakonih.